Get Adobe Flash player

Lezingen 2018

Ook in 2018 staan er weer een aantal lezingen van Math Osseforth op het programma. Hieronder vind u een overzicht van de diverse lezingen. Volg ons ook op Facebook. Daar bespreekt Math regelmatig diverse actualiteiten en verbindt daarbij vaak weer het heden met het verleden.

Direct naar het aanmeldformulier.


 

Woensdag 9 mei 2018 om 20.00 uur: De tastbare geschiedenis

Geschiedenis laat sporen na. Onzichtbaar in de grond, vergeten onder water. Of soms midden in de stad, als standbeeld op een plein, of tekst op een gebouw. Soms wordt er iets ontdekt, opgegraven uit een andere tijd. Wat hebben we daar dan aan? Van wie is dat dan? Soms blijkt een oude held geen held, maar een schurk te zijn geweest. Wat doen we dan met hem? En met zijn standbeeld? Geschiedenis zit vol met vragen, maar als geschiedenis tastbaar wordt, hebben die vragen antwoorden nodig.
(Kosten: € 12,00 p.p. incl. koffie/thee. In de kleine zaal, u dient zich daarom wel aan te melden.)

> naar het aanmeldformulier

 

Maandag 10 september 2018 om 20.00 uur: Filosofie

Het verrassende verhaal van het ontstaan van de filosofie in de vorm van een chronologische wandeling van Thales van Milete, de vader van de filosofie, langs de denkers van de Grieken, via Sokrates, die weet dat hij niets weet, en Plato, die leert dat al het zintuiglijke onbetrouwbaar is, via Diogenes, die de grenzen van de moraal opzoekt en leeft als een hond naar de Stoicijnse Seneca en de vroege Kerkvaders. En de uiteindelijke vraag naar normen en waarden: wie bepaalt wat goed en fout is? En op grond waarvan?
(Kosten: € 12,00 p.p. incl. koffie/thee. In de kleine zaal, u dient zich daarom wel aan te melden.)

> naar het aanmeldformulier

 

Woensdag 14 november 2018 om 20.00 uur: CICERO LEZING!

Voor deze lezing is nog geen thema gekozen. Math wil graag t.z.t. inspringen op de actualiteit. Het thema zal in oktober in de nieuwsbrief staan. Deze jaarlezing blijft gratis voor iedereen, dus neem gerust belangstellenden mee! Voor reisgasten is de zaal open vanaf 19.00 uur voor een mini reünie.

> naar het aanmeldformulier

 


De lezingen zullen plaatsvinden in de vergaderzaal van de Nicolaaskerk, Weteringsingel 48b te H.I.Ambacht, ingang aan de linkerkant van het gebouw.  Met uitzondering van de grote CICERO LEZING op 14 november 2018, deze lezing vindt plaats in de grote zaal van de Nicolaaskerk, ingang aan de voorzijde van het gebouw. De lezingen duren ca. 2 uur.

Betaling dient per lezing gedaan te worden, in de week nadat u bericht gekregen hebt of de lezing doorgaat. Dit kunt u doen op rekening: NL28RABO0128144602 t.n.v. De Cicero Compagnie o.v.v. welke lezing u gaat volgen.


Aanmeldformulier

* Verplicht veld

 


Uiteraard kunt u zich ook aanmelden door een e-mail, of een brief, te sturen naar onderstaand adres, onder vermelding van uw naam, adres, de lezing(en) die u wenst te bezoeken, en het aantal personen.