Taboe

Wat zeg je me nou?


Taboe is een heel leuk spelletje; je team moet een woord raden zonder dat jij dat woord zelf noemt, enkel omschrijft. Een heel leuk spelletje, zolang het een spelletje blijft; als het de regel wordt in het dagelijks leven, blijkt het opeens een heel ander verhaal. Welke woorden mag je wel en niet gebruiken, in welke omstandigheden, bij welke mensen? Wie bepaalt dat? En geldt dat dan voor altijd? Ingewikkeld. En dan heb je ook nog die onvermijdelijke vrijheid van meningsuiting.

Nog veel ingewikkelder wordt als dat spel niet alleen op woorden slaat, maar ook op handelingen, gebruiken, rituelen, tradities. Taboe, doen we niet meer. Ben je mal, hebben we altijd zo gedaan! Dus aanpassen, vervangen of gewoon verzwijgen? Cancelen? Wat is goed en wat is slecht? Welke norm geldt en welke waarde?

Tjonge, Taboe is best een heel leuk spelletje, maar zoals altijd blijkt ook hier weer: voordat je het spel begint, probeer eerst de regels goed te begrijpen. Zeker als die regels eerst nog moeten worden opgesteld. Een voorzet daartoe presenteer ik vanavond, want alles heeft natuurlijk weer met alles te maken. En de wereld waarin we leven is al lang geen spelletje meer.


Datum:      14 April 2023
Tijd:           20.00-22.00 uur
Locatie:     Cultureel Centrum CASCADE – Hoge Kade 50 – H. I. Ambacht
Kosten:      € 15.00


Inschrijven kan door ons een email te sturen onder vermelding van:

  • Uw naam
  • Adres – Postcode – Woonplaats
  • Telefoon
  • E-mailadres

Gratis parkeren naast en tegenover Cascade. Vanaf 19.30 uur bent u welkom in de foyer/bar waar u net als in de pauze of na de lezing op eigen gelegenheid terecht kunt voor koffie of een drankje. De bar is open tot 23.00u. Vol is vol, dus wacht niet te lang met aanmelden. Het belooft weer een heerlijke avond te worden waar Math helemaal in zijn element zal zijn, want…..alles heeft met alles te maken.


Heeft u nog vragen? Bel of mail ons gerust: 06-17258615 – info@decicerocompagnie.nl

Scroll naar boven