Allard Pierson Museum Amsterdam

Lezing en Rondleiding

Zaterdag 9 november 2019


“Leven met de goden”

RMLeiden_1

Geloven in de goden wordt opeens heel anders als je de goden iedere dag gewoon op straat kunt tegenkomen. En als die goden zich als ordinaire buren kunnen gedragen. We kunnen ons daar tegenwoordig weinig meer bij voorstellen. Toch is dat hoe de Grieken en Romeinen hun goden zagen. Zij leefden onvoorwaardelijk met hun goden 25 eeuwen lang, langer dan het Christendom oud is. Die goden bepaalden het leven van hun gelovigen in alle opzichten. In de lezing verdiepen we ons in dat dagelijkse leven, kijkend naar rituelen, kunst, geloof en bijgeloof, en vinden de overeenkomsten met onze eigen wereld. Na de lezing volgt een rondleiding door het museum waarbij het thema geïllustreerd wordt aan de hand van de prachtige objecten in de vernieuwde opstelling van het Allard Pierson Museum.

 


PROGRAMMA EN KOSTEN: (inclusief/exclusief)

U komt op eigen gelegenheid/kosten naar het Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, 1012 GC te Amsterdam.*

Op zaterdag 9-11-2019 zullen we u vanaf 13.00 u. ontvangen in de hal van het museum.

U dient uw eigen entree kaartje te kopen. Volwassenen € 10,00. Senioren (65+) en CJP € 5,00. Indien u in het bezit bent van een museumjaarkaart dan is de entree uiteraard gratis.

De LEZING start om 13.30u. en duurt ca. 1 uur. Maar voorafgaande aan de lezing ontvangt u van ons een gratis kopje koffie of thee.

De RONDLEIDING start om 14.30u. en duurt ca. 45 min. U kunt daarna op uw gemak het museum verder bezoeken of eerst iets gaan gebruiken in het museumrestaurant.

Voor de lezing en rondleiding dient u na inschrijving en bevestiging van ons € 23,50 p.p. over te maken op rekeningnummer NL28RABO0128144602 t.n.v. De Cicero Compagnie o.v.v. Amsterdam.

Om er een dagje uit van te maken, bevelen wij u een bezoek aan het prachtige Amsterdam van harte aan. Het museum ligt vlak bij de Dam.

 


* U komt op eigen gelegenheid naar het Allard Pierson Museum te Amsterdam. Er zijn in de buurt van het museum parkeergarages, maar de parkeerkosten zijn ca €4,00/€6,00 per uur. Indien u op de website van NS kijkt vindt u daar vaak leuke dagaanbiedingen, anders kunt u ons om tips vragen via ons mailadres. Vanaf het station is het ca 25 min. lopen naar het museum. U kunt steeds rechtdoor blijven lopen, de Dam over, langs Madam Tussauds door tot aan het standbeeld van koningin Wilhelmina op het paard.


 

Scroll naar boven