Get Adobe Flash player

Lezing & rondleiding Rijksmuseum van oudheden Leiden

28 mei 2016

 

“Leven met de dood”

RMLeiden_1RMLeiden_2

De omgang met de dood en met de doden verschilt van tijd tot tijd en van cultuur tot cultuur. Welke plaats neemt de overledene in in het leven van de nabestaanden? Hoe lang duurt de herinnering? In de lezing verdiepen we ons in die vragen kijkend naar de Oudheid, naar de rituelen en opvattingen van de Etrusken, de Grieken en de Romeinen. Verbanden worden gelegd en verschillen benoemd, als een spiegel naar de moderne tijd. Na de lezing volgt een rondleiding door het museum waarbij dit thema geïllustreerd wordt aan de hand van de prachtige objecten in de vernieuwde opstelling van het RMO.

PROGRAMMA EN KOSTEN: (inclusief/exclusief)

 

U komt op eigen gelegenheid/kosten naar het Rijksmuseum van Oudheid Rapenburg 28 2311EW te Leiden.*
Op zaterdag 28 mei 2016 zullen we u om 10.00u. met een gratis kopje koffie/thee ontvangen in de hal van het Rijksmuseum.

U dient uw eigen entree kaartje te kopen. Als u aan de kassa meldt dat u voor de DE CICERO COMPAGNIE komt, dan krijgt u van ons een korting indien u nog geen 65 bent. U betaalt dan net als 65+ niet € 9.50 maar € 7.50. Indien u in het bezit bent van een museumjaarkaart dan is de entree uiteraard gratis.

De LEZING start om 10.30u. en duurt ca. 1 uur.

De RONDLEIDING start om 11.30u. en duurt ca. 45 min. U kunt daarna op uw gemak het museum verder bezoeken of eerst even gaan lunchen in het museumrestaurant.

Voor de lezing en rondleiding dient u na inschrijving en bevestiging van ons € 20.00 p.p. over te maken op rekeningnummer NL28RABO0128144602 t.n.v. De Cicero Compagnie o.v.v. Leiden.

Om er een dagje uit van te maken, bevelen wij u een bezoek aan het prachtige Leiden (centrum op loopafstand) van harte aan.

Heeft u interesse? Meld u dan zo snel mogelijk aan, er is maar plaats voor 25 inschrijvingen. De inschrijving stopt op 20 mei 2016.

Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust. (06-17258615 – info@decicerocompagnie.nl)

 

* U komt op eigen gelegenheid naar het Rijksmuseum van Oudheden te leiden. Er zijn in de straat en straten om het museum heen parkeerplaatsen, maar de parkeerkosten zijn ca €4,00 per uur. Indien u op de website van NS kijkt vindt u daar vaak leuke dagaanbiedingen, anders kunt u ons om tips vragen via ons mailadres. Vanaf het station is het ca 15 min. lopen naar het museum.

 

Inschrijfformulier lezing Rijksmuseum Leiden, 28 mei 2016
* indicates required field