Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Lezing en Rondleiding

Zaterdag 28 maart 2020


“Leven met de dood”

RMLeiden_1RMLeiden_2

De omgang met de dood en met de doden verschilt van tijd tot tijd en van cultuur tot cultuur. Welke plaats neemt de overledene in in het leven van de nabestaanden? Hoe lang duurt de herinnering? In de lezing verdiepen we ons in die vragen kijkend naar de Oudheid, naar de rituelen en opvattingen van de Etrusken, de Grieken en de Romeinen. Verbanden worden gelegd en verschillen benoemd, als een spiegel naar de moderne tijd. Na de lezing volgt een rondleiding door het museum waarbij dit thema geïllustreerd wordt aan de hand van de prachtige objecten in de vernieuwde opstelling van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

 


PROGRAMMA EN KOSTEN: (inclusief/exclusief)

U komt op eigen gelegenheid/kosten naar het Rijksmuseum van Oudheid, Rapenburg 28, 2311EW te Leiden.*

Op zaterdag 28 maart 2020 zullen we u om 10.00u. met een gratis kopje koffie/thee ontvangen in de hal van het Rijksmuseum.

U dient uw eigen entree kaartje te kopen. Als u aan de kassa meldt dat u voor de lezing van De Cicero Compagnie komt, krijgt u van ons een korting en betaalt u niet € 12,50, maar € 10,50, indien u niet in bezit bent van een kortingskaart, 65+, CjP of een museumjaarkaart. Wilt u na de rondleiding nog de extra tentoonstelling bezoeken, kunt u dit aan de kassa reeds aangeven of later een kaartje bijkopen (kosten €2,50).

De LEZING start om 10.30u. en duurt ca. 1 uur.

De RONDLEIDING start om 11.30u. en duurt ca. 1 uur. U kunt daarna op uw gemak het museum verder bezoeken of eerst even gaan lunchen in het museumrestaurant.

Voor de lezing en rondleiding dient u, na inschrijving en bevestiging door ons, € 23.50 p.p. over te maken op rekeningnummer NL28RABO0128144602 t.n.v. De Cicero Compagnie o.v.v. Leiden.

Om er een dagje uit van te maken, bevelen wij u een bezoek aan het prachtige Leiden (centrum op loopafstand) van harte aan.

Heeft u interesse? Er is slechts plaats voor 25 inschrijvingen. De inschrijving stopt op 20-3-2020.

Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust. (06-17258615 – info@decicerocompagnie.nl)

 


* U komt op eigen gelegenheid naar het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden! Er zijn in de straat en  straten om het museum heen parkeerplaatsen, maar de parkeerkosten zijn ca €4,00 per uur. Indien u op de website van NS kijkt, vindt u daar vaak leuke dagaanbiedingen. U kunt ons ook om tips vragen via ons mailadres. Vanaf het station is het ca 15 min. lopen naar het museum. (Tip: Let op de leuke treinacties!)


 

Scroll naar boven