Heilige jaren

LEZING


Heilige jaren en schimmenrijken
De ondoden in de Europese literatuur en kunst

30 September 2021


 

Dante’s magnum opus, zijn Divina Commedia, geldt als een mijlpaal in de Europese cultuurgeschiedenis. Een keerpunt, een scharnierpunt misschien zelfs tussen de Oudheid en de Nieuwe Tijd, met beide voeten in de devote Middeleeuwen. De lijn van de wandeling door het dodenrijk, de gesprekken met de goeden en de kwaden, de adviezen en waarschuwingen om mee te nemen op het aardse pad op weg naar een onzekere toekomst, die lijn, dat thema is nog ouder dan de weg naar Rome. En op die weg lopen zonderlinge wandelaars, zoals Odysseus, Orpheus, Aeneas en Michelangelo, maar ook Gulliver, Nostradamus, Augustinus en Robin Williams. En ergens in die bonte stoet loopt ook de heer Alighieri en kijkt verwonderd om zich heen. En iedereen kijkt mee. De lezers op zoek naar een mooi verhaal, de denkers benieuwd naar nieuwe inzichten, de gelovigen hopend op een goede boodschap.

Laten we een eindje gaan lopen langs dat oneindige pad. Want het is een Europees pad, een wereldpad; een pad van mensen.

 


 

DATUM:   30 September 2021

AANVANG:   19.30u (lezing duurt ca 2 uur)

KOSTEN:   €16,00 incl. koffie/thee bij ontvangst. In de pauze kunt u aan de bar uw consumptie kopen. Annuleren zonder kosten kan tot 5 dagen voor de lezing.

LOCATIE:   Jeugdcentrum Ambacht, Vijverhof 10, 3341 TS H.I. Ambacht

Aanmelden voor deze lezing kan door ons een e-mail te sturen. Onder vermelding van uw naam, adres en het aantal personen waarmee u wenst deel te nemen.

 


 

Scroll naar boven