Reizen

De reizen die De Cicero Compagnie aanbiedt hebben verhaal en cultuur in de breedste zin als kenmerk. Op zoek naar de cultuur van de stad, de streek, het land maken we kennis met geschiedenis en kunst, literatuur en religie, politiek en maatschappij en ontstaat er door de presentatie en uitleg naast inzicht in ook samenhang tussen alle facetten die ons bezoek te bieden heeft.


Alle rondleidingen worden steeds door dr. Math Osseforth gegeven, waardoor de samenhang tussen de diverse onderdelen gewaarborgd wordt. Op die manier wordt een reis met De Cicero Compagnie nooit een aaneenschakeling van losse indrukken, maar ontstaat er samenhang tussen al het gehoorde en bezochte, krijgt alles een plaats. Als gids is hij gedurende de gehele week aanspreekbaar. Ook waar op een enkele plek de verplichting bestaat een plaatselijke gids te moeten volgen (b.v. de Catacomben in Rome) zal hij dit onderdeel inleiden en plaatsen in het weekprogramma.

Als reisleidster zal Annelies Osseforth de gehele reis open staan voor al uw practische vragen en toezien op uw persoonlijk welzijn. Ook entrees en kaartjes worden door haar centraal geregeld. Tijdens de voorbereiding en het vervolg van de reis is en blijft zij een aanspreekpunt om uw plezier in de reis te verhogen. Meer dan door practische reisleiding alleen kenmerkt een reis met De Cicero Compagnie zich door persoonlijke begeleiding.


Een reis wordt voorafgegaan door een voorlichtings-/ kennismakingsavond en gevolgd door een reünie; als reisgenoten van een reis met De Cicero Compagnie heb je vaak ook achteraf nog veel met elkaar te delen.

Jaarlijks vinden er 2 reizen plaats, in de eerste week van mei en in de tweede helft van oktober (vakantie onderwijsregio Midden). Om onze doelstellingen te kunnen waarmaken benutten we de eerste en laatse dagen optimaal (vroeg vertrek op de heenreis en laat vertrek op de terugreis waardoor de ‘reisdagen’ voor het programma niet verloren gaan; een 7-daagse reis betekent een 7-daags programma).

Onze hotels liggen telkens in het centrum van de stad, waardoor u ook buiten het programma alles binnen handbereik heeft en niet afhankelijk bent van verplichte transfers of aansluitingen.

Om de intensieve en persoonlijke invulling en benadering te kunnen waarmaken, hebben we ervoor gekozen niet meer dan 25 gasten mee op reis te nemen (met een minimale deelname van 18 personen). Gezien de opzet en doelstellingen van het programma stellen we tevens de leeftijdsgrens op 18+.

 

Geïnteresseerd in wat wij extra bieden ten opzichte van andere reisorganisaties? Lees het hier.

Scroll naar boven