Get Adobe Flash player

Lezingen 2018

Ook in 2018 staan er weer een aantal lezingen van Math Osseforth op het programma. Hieronder vind u een overzicht van de diverse lezingen. Volg ons ook op Facebook. Daar bespreekt Math regelmatig diverse actualiteiten en verbindt daarbij vaak weer het heden met het verleden.

> Direct naar het aanmeldformulier.

 


“De Tastbare Geschiedenis”

Maandag 17 september 2018 om 20.00 uur

Geschiedenis laat sporen na. Onzichtbaar in de grond, vergeten onder water. Of soms midden in de stad, als standbeeld op een plein, of tekst op een gebouw. Soms wordt er iets ontdekt, opgegraven uit een andere tijd. Wat hebben we daar dan aan? Van wie is dat dan? Soms blijkt een oude held geen held, maar een schurk te zijn geweest. Wat doen we dan met hem? En met zijn standbeeld? Geschiedenis zit vol met vragen, maar als geschiedenis tastbaar wordt, hebben die vragen antwoorden nodig.

Kosten: € 12,00 p.p. incl. koffie/thee. In de kleine zaal, u dient zich daarom wel aan te melden.

> naar het aanmeldformulier

 


CICERO LEZING:  “1568: Toen de leeuw nog in zijn hemdje stond”

Woensdag 14 november 2018 om 20.00 uur

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de ‘Tachtigjarige Oorlog’ ‘begon’. Vierenhalve eeuw geleden zette Nederland de eerste stappen op de weg om Nederland te worden. Maar hoe zagen die stappen eruit? Waar kwamen die stappen vandaan? Hoe zag Europa eruit, wat gebeurde er allemaal in de westerse wereld, toen ‘wij’ in opstand kwamen tegen onze wettelijke koning van Hispanje? Charles IX, Henry VIII en Elisabeth I, Karel V en Filips II, Maarten Luther en Ignatius van Loyola, Michelangelo en Erasmus, Gregorius XIII en Süleyman I, en natuurlijk onze eigen Willem en zijn broers; zij speelden allemaal een rol in het verhaal van de zestiende eeuw. ‘1568’ kwam niet uit de lucht vallen. Kom luisteren naar het verhaal van de tijd waarin ‘we’ gingen nadenken over wie ‘we’ wilden zijn, want alles heeft met alles te maken. Zoals altijd.

Deze jaarlezing blijft gratis voor iedereen, dus neem gerust belangstellenden mee. Voor reisgasten is de zaal open vanaf 19.00u. voor een mini-reünie.

> naar het aanmeldformulier

 


Alle lezingen zullen plaatsvinden in de vergaderzaal van de Nicolaaskerk, Weteringsingel 48b te H.I.Ambacht, ingang aan de linkerkant van het gebouw.  Met uitzondering van de grote CICERO LEZING op 14 november 2018, deze lezing vindt plaats in de grote zaal van de Nicolaaskerk, ingang aan de voorzijde van het gebouw. De lezingen duren ca. 2 uur.

Betaling dient per lezing gedaan te worden, in de week nadat u bericht gekregen hebt of de lezing doorgaat. Dit kunt u doen op rekening: NL28RABO0128144602 t.n.v. De Cicero Compagnie o.v.v. welke lezing u gaat volgen.


Aanmeldformulier

* Verplicht veld

Lees hier ons privacy beleid.

 


Uiteraard kunt u zich ook aanmelden door een e-mail, of een brief, te sturen naar onderstaand adres, onder vermelding van uw naam, adres, de lezing(en) die u wenst te bezoeken, en het aantal personen.