Lezingen 2019

Ook in 2019 staan er weer een aantal interessante lezingen van Math Osseforth op het programma. Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod.

> Direct naar het aanmeldformulier.

 


CICERO LEZING – “En toen Europa…”

Woensdag 13 november 2019 om 20.00 uur

Gratis toegang tot de lezing!

We leven in een tijd waarin Europa steeds minder het centrum van de wereld blijkt te zijn. Een tijd waarin Europa en vesting dreigt te worden. Een tijd waarin de vraag wie we zijn steeds belangrijker schijnt. Nederlanders, Britten, Italianen en dan ook nog oost-Europeanen. En de Grieken en Italianen: de Unie staat op ontploffen. Wat hebben we eigenlijk met elkaar te maken? Moeten we niet duidelijkere grenzen trekken? Europa is van ons! Maar wie zijn wij? En wat is Europa? In deze lezing gaan we terug naar de historische oorsprong, vierduizend jaar geleden. En van daaruit volgt het verhaal door de mistvlagen van donkere eeuwen en gouden eeuwen, van oorlog en vrede, van opkomst en ondergang, van mythe en werkelijkheid. En misschien dat we dan duidelijker zien wie we zijn en wat we van elkaar zijn. En wat we met elkaar moeten. 

Deze jaarlezing blijft gratis voor iedereen, incl. koffie/thee. De zaal is open om 19.00u. voor een mini reünie van onze reisgasten.

 

 


De lezingen zullen plaatsvinden in de vergaderzaal van de Nicolaaskerk Weteringsingel 48b te H.I.Ambacht. (Ingang aan de linkerkant van het gebouw!)  U dient zich voor deze lezingen op te geven. U kunt zich inschrijven tot uiterlijk een week van te voren.

De kosten zijn bij iedere lezing €14,00  inclusief koffie/thee bij binnenkomst en in de pauze. De lezingen duren ca. 2 uur. Betaling dient per lezing gedaan te worden, in de week nadat u bericht gekregen hebt of de lezing doorgaat. Dit kunt u doen op rekening:  NL28RABO0128144602 t.n.v. De Cicero Compagnie o.v.v. welke lezing u gaat volgen. Verschuldigde bedrag kan eventueel ook ter plekke betaald worden. De CICERO LEZING in november gaat altijd door.

Met uitzondering van de grote (gratis) CICERO LEZING 13 november 2019, dan zal de lezing in de grote kerkzaal zijn. (Ingang aan de voorzijde van het gebouw.) Ook voor de grote Cicero Lezing verzoeken wij u om zich op te geven, zo weten we hoeveel gasten we verwachten kunnen, maar voel u vrij om op een laatste moment toch ook binnen te lopen. Er is altijd wel plek. 


 

Scroll naar boven