Get Adobe Flash player

Lezingen 2019

Ook in 2019 staan er weer een aantal interessante lezingen van Math Osseforth op het programma. Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod.

> Direct naar het aanmeldformulier.

 


“Duizend jaar Europa. Waar gaat dat heen?”

Donderdag 4 april 2019 om 20.00 uur

Europa bestaat niet. De Europeaan bestaat niet. We leven in een utopie. Of toch niet? De kern van deze lezing vormt de levensgeschiedenis van Europa, vanaf die sombere dag dat in Rome de laatste keizer de laan werd uitgestuurd tot Brexit en het verhaal van de binnen- en buitengrenzen van de Europese Unie; zestien eeuwen vol politieke golven, invasies, oorlogen, kruistochten, culturele hoogtepunten, Renaissance, Barok, bouwkunst en literatuur, godsdiensttwisten, Islam, Christendom, schisma’s en reformaties; van de tijd dat Europa de wereld was naar de tijd dat Europa de wereld beheerste  tot de tijd dat Europa in de wereld aanklopt om gehoord te worden. Wij zijn Europa. Wat nu?

Kosten: € 14,00 p.p. incl. koffie/thee.

> naar het aanmeldformulier

 


“De groei van een stad in 28 eeuwen”

Donderdag 12 september 2019 om 20.00 uur

Een verhaal van heuvels, straten, pleinen en monumenten. Een combinatie archeologie, historie en politiek van toen en nu. Alle wegen leiden naar Rome. En in Rome leiden talloze wegen naar het verleden. In Rome is een straat nooit zomaar de verbinding tussen twee punten; iedere straat in de Stad heeft een eigen verhaal. Wie heeft haar aangelegd? Waarom heeft ze die naam? Waarom zo lijnrecht, waarom zoveel kronkels? Het stratenplan van Rome leest als een politiek manifest. De koning, de keizer, de dictator, de paus, allemaal hebben ze hun lijnen door de Stad getrokken. Sommige van die lijnen zijn nog steeds zichtbaar, sommige kruisen elkaar verborgen in de tijd. We wandelen over de Via Sacra en het Forum Boarium, de Via dell’Impero, de Corso Vittorio Emmanuele II, de Piazza del Popolo en Piazza Venezia. En nog veel meer. En telkens staan we stil bij de geschiedenis die in Rome als nergens anders overal om je heen, maar ook zeker onder je voeten bruist en leeft.

Kosten: € 14,00 p.p. incl. koffie/thee.

> naar het aanmeldformulier

 


CICERO LEZING

Woensdag 13 november 2019 om 20.00 uur

Wat het thema van de lezing zal zijn zullen we tijdig laten weten. Math wil graag de mogelijkheid open houden om dan op eventuele actualiteiten in te gaan.

Deze jaarlezing blijft gratis voor iedereen, incl. koffie/thee. De zaal is open om 19.00u. voor een mini reünie van onze reisgasten.

> naar het aanmeldformulier

 


De lezingen zullen plaatsvinden in de vergaderzaal van de Nicolaaskerk Weteringsingel 48b te H.I.Ambacht. (Ingang aan de linkerkant van het gebouw!) Met uitzondering van de grote CICERO LEZING 13 november 2019, dan zal de lezing in de grote kerkzaal zijn. (Ingang aan de voorzijde van het gebouw.)

De kosten zijn bij iedere lezing €14,00  inclusief koffie/thee bij binnenkomst en in de pauze. De lezingen duren ca. 2 uur. Betaling dient per lezing gedaan te worden, in de week nadat u bericht gekregen hebt of de lezing doorgaat. Dit kunt u doen op rekening:  NL28RABO0128144602 t.n.v. De Cicero Compagnie o.v.v. welke lezing u gaat volgen. Verschuldigde bedrag kan eventueel ook ter plekke betaald worden. De CICERO LEZING in november gaat altijd door.


Aanmeldformulier

* Verplicht veld


Lees hier ons privacy beleid.

 


Uiteraard kunt u zich ook aanmelden door een e-mail, of een brief, te sturen naar onderstaand adres, onder vermelding van uw naam, adres, de lezing(en) die u wenst te bezoeken, en het aantal personen.