Get Adobe Flash player

Lezingen 2018

Ook in 2018 staan er weer een aantal lezingen van Math Osseforth op het programma. Hieronder vind u een overzicht van de diverse lezingen. Volg ons ook op Facebook. Daar bespreekt Math regelmatig diverse actualiteiten en verbindt daarbij vaak weer het heden met het verleden.

Direct naar het aanmeldformulier.


 

Maandag 9 juli 2018, 18.30 uur:  Cena Parlante  –  Een maaltijd met een verhaal

Honderd jaar oude Ambachtse traditie in ere hersteld.

Het pand van de voormalige Vaktekenschool in Hendrik Ido Ambacht was aan het begin van de vorige eeuw de vaste plek in het dorp voor culturele bijeenkomsten, tentoonstellingen en presentaties. Twee Ambachtse bedrijven, De Cicero Compagnie en Bella Milano, de huidige eigenaar van het pand, blazen die traditie nieuw leven in en organiseren op maandagavond 9 juli aanstaande de eerste Cena Parlante. Onder het genot van een door Bella Milano verzorgd vijfgangen menu, vertelt Dr. Math Osseforth tussen de gangen door zijn aanstekelijke verhalen over eten in de Oudheid, en brengt cultuur en politiek, filosofie en geschiedenis, heden en verleden met elkaar in verbinding, steeds naar het motto van De Cicero Compagnie: Alles heeft met alles te maken.  Klik hier voor de samenstelling van het vijfgangen menu.
(Kosten: € 57,00 p.p. excl. drank)

> naar het aanmeldformulier

 

Maandag 10 september 2018 om 20.00 uur: De Tastbare Geschiedenis

Geschiedenis laat sporen na. Onzichtbaar in de grond, vergeten onder water. Of soms midden in de stad, als standbeeld op een plein, of tekst op een gebouw. Soms wordt er iets ontdekt, opgegraven uit een andere tijd. Wat hebben we daar dan aan? Van wie is dat dan? Soms blijkt een oude held geen held, maar een schurk te zijn geweest. Wat doen we dan met hem? En met zijn standbeeld? Geschiedenis zit vol met vragen, maar als geschiedenis tastbaar wordt, hebben die vragen antwoorden nodig.
(Kosten: € 12,00 p.p. incl. koffie/thee. In de kleine zaal, u dient zich daarom wel aan te melden.)

> naar het aanmeldformulier

 

Woensdag 14 november 2018 om 20.00 uur: CICERO LEZING!

Voor deze lezing is nog geen thema gekozen. Math wil graag t.z.t. inspringen op de actualiteit. Het thema zal in oktober in de nieuwsbrief staan. Deze jaarlezing blijft gratis voor iedereen, dus neem gerust belangstellenden mee! Voor reisgasten is de zaal open vanaf 19.00 uur voor een mini reünie.

> naar het aanmeldformulier

 


Alle lezingen, behalve de Cena Parlante, zullen plaatsvinden in de vergaderzaal van de Nicolaaskerk, Weteringsingel 48b te H.I.Ambacht, ingang aan de linkerkant van het gebouw.  Met uitzondering van de grote CICERO LEZING op 14 november 2018, deze lezing vindt plaats in de grote zaal van de Nicolaaskerk, ingang aan de voorzijde van het gebouw. De lezingen duren ca. 2 uur.

Betaling dient per lezing gedaan te worden, in de week nadat u bericht gekregen hebt of de lezing doorgaat. Dit kunt u doen op rekening: NL28RABO0128144602 t.n.v. De Cicero Compagnie o.v.v. welke lezing u gaat volgen.


Aanmeldformulier

* Verplicht veld


Lees hier ons privacy beleid.

 


Uiteraard kunt u zich ook aanmelden door een e-mail, of een brief, te sturen naar onderstaand adres, onder vermelding van uw naam, adres, de lezing(en) die u wenst te bezoeken, en het aantal personen.