Follow the leader

Follow the leader

Propaganda lijkt een uitvinding van deze tijd; desinformatie, fake news. Of het nou om een oorlog gaat, over verkiezingen of, gewoon, regeringsbeleid; wie heeft gelijk, recht van spreken? Wie moeten we volgen, wie geloven? Wie vertrouwen? Zo bezien is propaganda zo oud als de mensheid; alom tegenwoordig in alle soorten en maten. Maar effectieve propaganda is nog best moeilijk; Putin wordt nooit een Kennedy, Trump nooit een Clinton. Gelukkig zijn er spelregels voor.

De moderne term die daarbij centraal staat is ‘storytelling’. In deze voorstelling komt één van de beroemdste en dus ook effectiefste propagandamachines uit de geschiedenis langs. En dat allemaal aan de hand van de mooiste, Klassieke verhalen; hoe een ‘foute’ mythe kan leiden tot een dictatuur die zo totaal was dat zelfs George Orwells Big Brother er klein door wordt. 

Dus spanning en sensatie bij De Cicero Compagnie, geschiedenis en actualiteit, politiek, religie en literatuur, waarin alles zoals steeds met alles te maken heeft. Want, zeg nou zelf, waar kun je beter terecht als het om storytelling gaat? 

Scroll naar boven