Het Verhaal van Europa

Wegens corona maatregelen is deze lezing is tot nader order uitgesteld.

 

VOORSTELLING


Het verhaal van Europa –
Onze familiegeschiedenis van het jaar 1000 tot nu

5 Oktober 2020, Theaterzaal Cascade, H.I. Ambacht“Grenzen dicht!” “Eigen volk in eigen land.” “Dit is onze cultuur en dat is altijd zo geweest.” Uitspraken die je de laatste jaren steeds vaker hoort. Uitspraken over Europa en Europeanen. Foute Duitsers, egoïstische Engelsen, ondankbare Italianen en onverantwoordelijke Spanjaarden. Frankrijk en Oostenrijk zijn vakantielanden. Scandinavië is in bijna alles een voorbeeld. En Rusland? Ach, gewoon het rijk van het kwaad, zoals Reagan ooit zei. Toch? Vooroordelen, profiling, niet goed natuurlijk, helemaal niet goed. Maar waar is dat dan allemaal op gebaseerd? Zal toch wel ergens vandaan komen? Maar waarvandaan dan? Hoe dan?

In deze theatervoorstelling vertelt Dr. Math Osseforth op zijn eigen, onnavolgbare manier het verhaal van Europa vanaf het jaar 1000, diep in de middeleeuwen, tot nu, vandaag, 2020, diep in een crisis. Hij laat met ernst en humor de grote lijnen van de geschiedenis zien doorspekt met anekdotes en verwijzingen naar literatuur, politiek en godsdienst, steeds met het motto van De Cicero Compagnie: alles heeft met alles te maken.

Want ze komen natuurlijk wel degelijk ergens vandaan die vooroordelen, dat profiling. Tja, het is nou eenmaal Europa en wij zijn de Europeanen. En wij hebben met elkaar van alles meegemaakt, maar laten we niet vergeten wat. Want anders komen we nooit meer van die vooroordelen af.

 


5 Oktober 2020 om 19.30u.
Theaterzaal Cascade
Hoge Kade 50
3341 BE H.I. Ambacht

Kosten: € 18,50
Er is plaats voor ca 60/70 personen. We volgen de Coronaregels.


 

Scroll naar boven