Over ons


De Cicero Compagnie is in 2010 gestart als een voortzetting van Roma-amoR, dat al sinds 2001 reizen heeft georganiseerd. In dat jaar vertrokken Math en Annelies Osseforth met een eerste groep liefhebbers naar hun geliefde Rome.


Dr. Math Osseforth is sinds jaar en dag spreker op conferenties, geeft lezingen en begeleidt culturele reizen, waarbij hij telkens de gids is. Hij is een enthousiasmerende verteller die zijn publiek steeds ademloos meeneemt met de meest uiteenlopende onderwerpen, waarbij hij iedere actualiteit, ieder publiek debat steeds in context plaatst, of het nou gaat om politiek, religie, kunst of geschiedenis. Door zijn verhalen zet hij steeds aan tot denken op een manier die interessant en toegankelijk is voor een breed publiek. Hij studeerde klassieke talen aan de Rijksuniversiteit Utrecht, en promoveerde in de geesteswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

Annelies Osseforth is de spil van het bedrijf. Tijdens de lezingen en reizen is zij steeds de gastvrouw die voor en achter de schermen zorgt voor een professionele organisatie en een persoonlijke begeleiding. Zij zorgt voor alle administratieve handelingen en regelingen. Zij is daardoor de contactpersoon van De Cicero Compagnie en staat u graag te woord.


Annelies benoemd als lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Donderdag 26 april 2018 was voor Annelies  een zeer bijzondere dag; om 10.00u. stond plotseling de burgemeester op de stoep met een wel heel mooie boodschap. Het had de koning der Nederlanden behaagd om Annelies te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De verrassing bij haar was enorm, de waardering voor al haar werk meer dan terecht. Annelies mag vanaf nu haar lintje dragen als erkenning voor al haar onbaatzuchtige werk, nu al weer dertig jaar lang, voor ouderen, eenzamen en zieken in de parochies van Ambacht en Zwijndrecht, daarnaast voor haar inzet tot samenwerking tussen jongeren en ouderen in Gorinchem. Ik denk dat iedereen die ooit met De Cicero Compagnie op reis is geweest haar warme betrokkenheid en persoonlijke aandacht, naast haar strakke organisatie, aan den lijve heeft ervaren, zoals ook duidelijk wordt bij ieder contact bij lezingen en excursies.

Donderdag 26 april 2018 was een grote en onvergetelijke dag voor Annelies. En een klein beetje voor De Cicero Compagnie.

 


Math gepromoveerd tot Doctor in de Letteren!

Op 27 juni 2017 is Math aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gepromoveerd tot Doctor in de Letteren. Het thema van zijn proefschrift is ‘Friendship in Saint Augustine’s Confessions‘.

Met het schrijven van dit proefschrift en zijn geweldige verdediging is een grote wens van hem in vervulling gegaan.


Driftwood

Trots maken we bekend dat Math z’n tweede boek uit is gekomen! Na ‘The Man who would be Normal’, was het even stil met z’n verhalen, maar nu is het dan zo ver!

Het is een bundel met korte Engelstalige verhalen. Om Math z’n woorden te gebruiken: ‘psychologisch, historisch, magisch, realistisch’. Maar zeer zeker anders dan dat jullie zijn verhalen kennen van de reizen.

De laatste exemplaren van Driftwood, maar ook van zijn eerdere boek The Man who would be Normal zijn nog te koop bij ons en te bestellen via het contactformulier. De boeken zijn nu te verkrijgen voor de speciale prijs van €7,50 per stuk, excl. €2,50 verzendkosten per zending. In H.I. Ambacht bezorgen we gratis.


 

Scroll naar boven