Get Adobe Flash player

FEESTELIJKE VOORSTELLING 10 jaar de Cicero Compagnie


Het verhaal van het Griekse Thebe –
Spannender dan de spannendste real life soap

11 November 2020, Theaterzaal Cascade, H.I. Ambacht

De Cicero Compagnie bestaat in november 10 jaar *).  Dat willen we vieren. Daarom bieden we jullie voorafgaande aan de voorstelling koffie/thee en wat lekkers aan.

*) We zijn in 2001 gestart als Roma-amoR.

 


Belangrijk i.v.m. de aanmeldingen!

Aanmelden kan tot 5 november.  Er is meer dan genoeg ruimte in de theaterzaal voor 30 personen op 1.5 m. De bevestigingen/facturen of de eventuele afmeldingen stuur ik in de week voorafgaande aan de lezing.


 


De Oude Grieken geloofden in goden die uitvergrotingen waren van gewone mensen. Ze hadden dezelfde gebreken, emoties, onhebbelijkheden. Ze waren alleen zo’n beetje onsterfelijk en super machtig. En ze gebruikten de aarde als hun speeltuin en de mensjes als hun speelgoed. Daardoor werden de avonturen en avontuurtjes van de goden net allemaal iets heftiger, iets ingrijpender dan wij van onszelf gewend zijn. Overspel, bedrog, moord en doodslag, maar ook honingzoete liefde, trouw tot voorbij de dood. Ach, de verhalen van de goden zijn de verhalen van de mensen maar gewoon heel veel tandjes erger.

In deze voorstelling vertelt Dr. Math Osseforth op zijn eigen, welbekende manier, met humor en ernst, het verhaal van de grootste schandaalfamilie uit de Griekse mythologie: het koningshuis van het Griekse Thebe, met het meisje Europa, de allereerste autochtonen, de Sfinx en haar dodelijke raadsels, het vreselijke orakel van Delphi, de legendarische moederliefde van Oedipus en het complex dat hij daaraan overhield, en het onmenselijke dilemma van zijn dochter Antigone.

Ook voor dit spannende verhaal geldt, zoals steeds bij De Cicero Compagnie: alles heeft met alles te maken. Dr. Math Osseforth verbindt de beroemde mythe aan heden en verleden, aan film en literatuur, aan religie en filosofie. Zo biedt deze welhaast neverending story voor iedereen wat hij erin wil vinden. En voor iedereen meer dan genoeg om mee naar huis te nemen.

 


11 November 2020 om 19.30u.

Theaterzaal Cascade
Hoge Kade 50
3341 BE H.I. Ambacht

Kosten: € 18,50, inclusief koffie/thee en wat lekkers.

We volgen de Coronaregels.


 

Heeft u interesse?  Vul dan onderstaand inschrijfformulier in en meldt u zich aan!

* Verplicht veld